Szijjártóék lemondták a német külügyminiszterrel való találkozót, amikor Orbán Putyinnal tárgyalt

  • narancs.hu
  • 2024. július 6.

Külpol

Ennek egyszerű technikai és nem politikai okai vannak a külügy szerint. 

Pénteken váratlanul lemondta a magyar fél Annalena Baerbock német külügyminiszter hétfőre tervezett budapesti találkozóját Szijjártó Péterrel, pont azon a napon, amikor Orbán Viktor Mokszvában Putyinnal találkozott. A német külügyminisztérium azt írta, a Spiegelnek, hogy Szijjártó és Baerbock találkozója „fontos lett volna Orbán miniszterelnök meglepő és nem összehangolt moszkvai útja miatt”, utalva arra is, hogy a magyar kormányfő úgy utazott Moszkvába, hogy erről előzetesen semmit nem lehetett tudni.

A 444.hu megkereste a tárcát, hogy meg tudja, miért mondta le a külügy a találkozót. „A miniszter naptárjában történt – előre nem látott – változás miatt kérte a KKM, hogy a látogatásra egy későbbi – remélhetőleg közeli – időpontban kerüljön sor.  Tehát kizárólag technikai és nem politikai ok áll a háttérben. A KKM reméli, hogy az új időpontról szóló egyeztetések minél előbb sikerrel zárulnak”.

Nagy port kavart, hogy miután Orbán átvette az Európai Tanács soros elnökségét, és Kijevbe utazott, hogy Volodimir Zelenszij ukrán elnökkel találkozzon, pénteken Putyinhoz is ellátogatott előzetes egyeztetés nélkül. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk