A szlovák külügyminiszter Orbánnak: Húzz a f.szba!

  • narancs.hu
  • 2023. február 21.

Külpol

Rastislav Káčer szerint a magyar kormányfő Putyinnal kollaborál.

Rastislav Káčer szlovák külügyminiszter a közösségi oldalán élesen, sőt vulgárisan bírálta Orbán Viktort, amiért az Ukrajnának való katonai segítség ellenzésével szerinte a magyar kormányfő Vlagyimir Putyin orosz elnökkel kollaborál – írja az Új Szó.

Káčer közösségi oldalán hétfő délután közölt egy viszonylag hosszabb szöveget, amelyben egyebek mellett arról ír, hogy szerinte az Ukrajnának nyújtandó katonai segítség morálisan helyes, hiszen az oroszok törtek be az országba, gyilkolják az ukránokat. Mint kiemelte, az Európai Unió egységes abban, hogy segítse Kijevet, egyedül Magyarország lóg ki a sorból. Káčer úgy fogalmazott, a magyar miniszterelnök álláspontja, miszerint ez nem a mi háborúnk, morálisan elfogadhatatlan. 

„Szerinte hagynunk kellene, hogy az oroszok mihamarabb irtsák ki az ukránokat, hogy legalább ne szenvedjenek. Milyen visszataszító, milyen szánalmas, és mennyire nem keresztényi”

– írta Káčer a magyar miniszterelnök álláspontjáról, akit „az orosz agresszió kárpáti kollaboránsának” nevezett. A szlovák külügyminiszter elsősorban Orbán évértékelő beszédét idézte.

Káčer kitért arra is, hogy Robert Fico, a Smer vezetője a közelmúltban nyíltan beszélt arról, hogy Orbán álláspontját osztja, illetve, ha ők jutnak hatalomra, ugyanazt tennék, mint a magyar miniszterelnök.

„Putyin kollaboránsainak, különösen a kárpát-medenceieknek, és a felvidékieknek, mindenkinek, aki Ukrajna lerombolásának árán akarna békét, egyetlen üzenetem van: Иди на хуй!” – írta Káčer a Kígyó-szigeten állomásozó ukrán határőrök mondatát idézve, akik egy orosz hadihajó megadásra vonatkozó felhívására 2022. február 24-én azt válaszolták: „Orosz hadihajó, húzz a f.szba!”

FRISSÍTÉS: 

Az Új Szó Németh Zsoltot, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnökét is idézi. Miután Káčer az elmúlt hetekben azt állította, ha „Oroszország sikeresen elfoglalta volna Ukrajnát, akkor Magyarország is területi igényéket jelentett volna be Szlovákiával szemben”, Németh Zsolt újságírói kérdésre úgy fogalmazott:

„Jól ismerem Káčer urat, hiszen budapesti nagykövet volt, többször találkoztam vele. Azt kell mondanom, rendkívüli mértékben aggódom az ő mentális egészségéért.

És tanácsolom, hogy nagyon sürgősen keressen fel egy pszichiátert.”

Németh Zsolt szerint a kormány egyértelműen visszautasította Káčer kijelentéseit, és bekérette a budapesti szlovák nagykövetet.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk