Születésnapi bulin osztották ki a katonai behívókat Oroszországban

  • narancs.hu
  • 2023. november 15.

Külpol

Ötven azeri származású orosz állampolgárnak.

Szerda este a voronyezsi Fort étteremben razziázott az orosz rendőrség, ahol egy azerbajdzsáni származású orosz állampolgárokból álló csoport tartott születésnapi bulit. Ellenőrizték az összegyűltek iratait, és rögtön ki is osztottak 50 behívót a seregbe, írja a Meduza. A rendőrség egyelőre nem kommentálta az esetet.

Mint a 444.hu írja, az elmúlt hónapokban a hadsereg az orosz állampolgárságot kapott – jellemzően a posztszovjet utódállamokból származó – külföldiekre utazik, akiknek igazoltatás után behívót adnak át. Az orosz Nyomozó Bizottság vezetője, Alekszandr Basztrikin azt mondta,

a bevándorlókat meg kell fosztani az orosz állampolgárságuktól, ha nem hajlandók részt venni az ukrajnai háborúban.

Néhány hónappal a háború kezdete után Oroszország törvényt fogadott el az állampolgárság egyszerűsített megadásáról azoknak a külföldieknek, akik az orosz fegyveres erőknél katonai szolgálatra vonatkozó szerződést írnak alá.

Ukrajnában is alkalmaznak erőszakos sorozási módszereket, Odesszában például szó szerint a nyílt utcán, a piacokon, az üzletekben, a munkahelyeken fogdosták össze erőszakkal a katonakorú férfiakat, de más térségekben is előfordult hasonló.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk