Több ukrán régiót is intenzív rakéta- és dróntámadások értek

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 27.

Külpol

Oroszország hétfőn mintegy 200 drónt és rakétát indított, a támadások keddre virradóra is több hullámban folytatódtak.

Oroszország keddre virradóra több hullámban indított rakéta- és dróntámadásokat, amelyek több ukrán régiót vettek célba, legalább négy ember meghalt – közölte az ukrán hadsereg.

Két ember akkor halt meg, amikor egy szállodát ért találat a közép-ukrajnai Krivij Rihben

– közölték regionális tisztségviselők, hozzátéve, hogy további két ember a Krivij Rihtől keletre fekvő Zaporizzsja városa elleni dróntámadásban vesztette életét. Szerhij Lisak, a Krivij Rihet magában foglaló Dnyipropetrovszki terület kormányzója az MTI beszámolója szerint a Telegramon azt írta, két civil még mindig a Krivij Rih-i szálloda romjai alatt van, a támadásban öten megsebesültek, továbbá hat üzlet, négy magasház és nyolc autó megrongálódott.

Mentőalakulatok egy orosz légicsapásban megsemmisült szálloda romjai között a dél-ukrajnai Krivij Rihben 2024. augusztus 27-én hajnalban.
Fotó: MTI/EPA/Dnyipropetrovszki terület kormányzósága

A kijevi régió légvédelmi rendszerei az éjszaka folyamán többször is működésbe léptek, hogy megsemmisítsék az ukrán fővárost célzó rakétákat és drónokat. A Reuters hírügynökség szemtanúi beszámolók alapján azt írta, hogy legalább három robbanás volt az éjszaka folyamán Kijevben.

Hétfőn Oroszország több mint 200 rakétával és drónnal támadott ukrajnai célpontokat, aminek következtében legalább hét ember meghalt, és károk érték az energetikai infrastruktúrát. A kedd hajnali támadások mértéke és teljes hatásuk nem volt azonnal ismert, de az ukrán légierő közölte, hogy több dróncsoport indítását, valamint Tu-85-ös stratégiai bombázók és MiG-31-es szuperszonikus elfogó repülőgépek orosz repülőterekről történő felszállását észlelte. Krivij Rihben, Kijevben és Ukrajna középső és keleti régióiban az éjszaka nagy részében, hétfőn este nyolc órától kezdve légiriadó volt érvényben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk