Tovább pusztít a pancsolt szesz Oroszországban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2021. október 16.

Külpol

Tizenhatan haltak meg, most Jekatyerinburgban.

Tizenhat ember halt meg az oroszországi Jekatyerinburgban, a Szverdlovi terület székhelyén alkoholmérgezés következtében – közölte az Egységes Oroszország kormánypárt népi ellenőrzésért felelős helyi tisztségviselője szombaton.

Dmitrij Csukrejev a TASZSZ-nak nyilatkozva azt mondta, hogy a metanoltartalmú pancsolt szeszt az uráli város egyik piacán árusították engedély nélkül. Az életveszélyes metil-alkoholt tartalmazó szeszes italt kimérő árust őrizetbe vették.

Jekatyerinburg Oroszország negyedik legnépesebb városa, másfélmillió lakossal, az Uráli szövetségi körzet központja, Európa és Ázsia határán.

A múlt héten az Ural hegységtől szintén délre lévő Orenburgban 29 ember halálát okozta egy etanoltartalmú pancsolt ital, amelyet ráadásul üzemi körülmények között állítottak elő, és boltokban forgalmaztak:

A nyomozók akkor tíz gyanúsítottat őrizetbe vettek, és Orszkban rábukkantak a raktárra, ahonnan a hamisított alkoholt terítették. Ott 1279 darab félliteres, zárjegy nélküli, különböző módon felcímkézett, üveg- és műanyagpalackokba töltött italt foglaltak le. A kormányzó akkor azt kérte, Orenburgban senki se vegyen alkoholt, még boltban se.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk