Újra lezárják Franciaországot

  • narancs.hu
  • 2021. április 4.

Külpol

Este 7-től kijárási tilalmat vezetnek be, zárják az iskolákat.

Megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma, Emmanuel Macron újra korlátozásokat rendelt el, hogy megakadályozza az egészségügyi ellátórendszer túlterhelődését, írta meg a BBC.

Négy hétre bezárnak az iskolák, életbe lép az este 19 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom. Bezárnak azok az üzletek, amik nem alapvető árucikkeket árulnak. Külön engedély kell ahhoz, hogy az állampolgárok a lakhelyüknél 10 km-nél messzebbre menjenek.

Pénteken 145 fővel emelkedett az intenzív osztályon ápolt koronavírusos betegek száma, ez az adat 5 hónapja nem volt ilyen magas. Jelenleg körülbelül ötezren szorulnak intenzív ápolásra az országban. Pénteken 46,677 új esetet regisztráltak, 304 haltak meg.

Franciországban ez a harmadik országos lezárás.

Koronavírus - Franciaország

  
Emmanuel Macron francia államfő beszél (a televízió képernyőjén) a franciországi Ascainben 2021. március 31-én. Macron bejelentette, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében április 3-tól az ország egész területén éjszakai kijárási tilalom lesz érvényben. A lakhelyet napközben időkorlát nélkül el lehet hagyni, de csak 10 kilométeres körzetben, a kültéri gyülekezés pedig hat főig engedélyezett. MTI/AP/Bob Edme
Fotó: Bob Edme
 

 

Figyelmébe ajánljuk