Ismét szólnak országszerte a légvédelmi szirénák Ukrajnában

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. december 17.

Külpol

Nem sokkal azután, hogy sikerült helyreállítani a főváros vízellátását.

Egy nappal a legutóbbi támadás után, szombat délelőtt ismét országszerte megszólaltak a légvédelmi szirénák Ukrajnában, beleértve a fővárost is - közölték az ukrán hatóságok.

A kijevi katonai hivatal a Telegramon felszólította a lakosságot, hogy húzódjon az óvóhelyekre.

A Hajun fehérorosz katonai aktivitást figyelő felhasználói fiók közölte, hogy több orosz harci repülőgép haladt el a fehérorosz légtérben Észak-Ukrajna felé.

Az újabb légiriadó csupán néhány órával azután kezdődött, hogy Vitalij Klicsko kijevi polgármester közölte: a pénteki tüzérségi támadások után egy nappal sikerült visszaállítani a főváros vízellátását. A fűtés- és áramszolgáltatások Kijevben továbbra is csak helyenként működnek.

A pénteki rakétatámadás célpontjában, mely a februárban kitört háború egyik legsúlyosabbika volt, az ukrán energetikai infrastruktúra állt. Moszkva már hetek óta támadja az energiaellátást biztosító létesítményeket, a péntek reggeli támadásban pedig több mint 70 rakétát lőttek ki Ukrajnára.

 Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a támadást követően ismét hangsúlyozta, hogy országának sürgősen légvédelmi rendszerekre volna szüksége. A naponta közzétett videójában az államfő úgy fogalmazott, "a Nyugatnak tovább kell fokoznia az Oroszországra mért nyomást".

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk