Ukrajna ellentámadásra készül Bahmutnál

  • narancs.hu
  • 2023. március 24.

Külpol

A szárazföldi erők parancsnoka szerint ki fogják használni a Wagner-zsoldosok meggyengülését.

Ukrajna hamarosan ellentámadásba kezd Bahmutnál. Ezt az ukrán szárazföldi erők parancsnoka, Olekszandr Szirszkij jelentette be – írja a Guardian értesüléseire hivatkozva a Telex.

Szirszkij szerint Oroszország Wagner-zsoldosai jelentős erőket veszítenek, és kifogyóban vannak. Telegram-posztjában azt írta:

„Hamarosan ki fogjuk használni ezt a lehetőséget, ahogyan azt a múltban Kijev, Harkiv, Balaklja és Kupjanszk közelében tettük.”

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériuma szerint a Bahmut elleni orosz támadás veszíthetett lendületéből. Az oroszok kedden megpróbáltak betörni a város központjába, a támadást azonban az ukrán erők visszaverték. A védelmi minisztérium szerint az ukránok ellentámadást indítottak a városért, a harcok pedig a városközpont körül is folytatódnak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.