Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 16.

Külpol

De nagy lépést tettek ma előre.

Bevándorláspárti bosszúhadjáratnak nevezte hétfői brüsszeli meghallgatását az igazságügyi miniszter a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.

Immár több mint egy éve politikai boszorkányüldözés folyik Magyarország ellen, amelynek oka egyértelműen az, hogy a magyarok többször is nemet mondtak a migrációra. A meghallgatás a bevándorláspártiak bosszúhadjáratának újabb állomása volt – jelentette ki.

Varga beszámolója szerint összesen kilenc tagállam tett fel kérdéseket, de semmi új dolog nem merült fel, „ugyanabból a kottából játszottak és a magyar ellenzék politikai kérdéseit tették fel”.

Beszélt arról is, hogy nagy lépést tettek előre, hogy megvédjék Magyarországot.

"Tételesen cáfoltunk minden vádat és hamis állítást. Minden jogi kérdést tisztáztunk. Elutasítottuk a kettős mércét, és újra felhívtam a figyelmet arra, hogy olyan határozatról beszélünk, ami maga is sérti a jogállamiságot" – mondta Varga Judit.

Varga Judit saját felszólalásában úgy fogalmazott, hogy a jogállamiság Magyarország számára is rendkívül fontos kérdés, de a fogalom minden tagországban mást jelent, és betartása a nemzeti kormányok, nem pedig az uniós intézmények feladata.

Az igazságügyi minisztert az általános ügyek tanácsa hallgatta meg a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról.

Figyelmébe ajánljuk