Vírustagadók akarták elrabolni a német egészségügyi minisztert

  • narancs.hu
  • 2022. április 14.

Külpol

Gépfegyverük, pisztolyuk, aranyuk, ezüstjük és hamis oltási igazolványuk is volt.

El akarták rabolni Karl Lauterbach egészségügyi minisztert, és áramszolgáltató létesítményekre akartak támadni, hogy áramkimaradást okozzanak: ezzel gyanúsít a német rendőrség négy embert – a Telex híre szerint.

 

„A két fő gyanúsított a gyanú szerint másokkal megállapodott az egészségügyi miniszter elleni támadásról” – ezt mondta csütörtökön a koblenzi ügyészség szóvivője.

A közlemény szerint az őrizetbe vett emberek kapcsolatban állnak olyan csoportokkal, amelyek a járványügyi korlátozások ellen tiltakoznak, és a „Reichsbürger” mozgalommal is, amely a modern német állam létét tagadja. A Vereinte Patrioten (Egyesült Hazafiak) nevű Telegram-csetcsoportban beszéltek, és „polgárháborúhoz hasonló állapotok kialakítását, végső soron pedig a németországi demokratikus rendszer megdöntését tűzték ki célul” – állítja a német vádhatóság.

A rendőrök a nyomozás során mintegy húsz ingatlanban tartott házkutatást, pisztolyokat, lőszereket és egy gépfegyvert találtak, illetve készpénzt, aranyrudakat és ezüstérméket, továbbá hamis oltási igazolványokat és koronavírusteszteket foglaltak le. 

A miniszter megdöbbent azon, hogy őt el akarták rabolni. Beszélt a „koronavírus-tüntetéseken” részt vevőkről, akik között vannak, akik az állam és a demokrácia stabilitását veszélyeztethetik, de azt is mondta, hogy ami történt, őt nem befolyásolja a munkájában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk