Vitalij Klicsko: Kijev védekezési szakaszba lépett, az ellenség el akarja pusztítani a fővárost

  • narancs.hu
  • 2022. február 25.

Külpol

Az ukrán hadsereg védi Kijevet - mondta a polgármester.

Kijev polgármestere, Vitalij Klicsko sajtótájékoztatón közölte, hogy "Kijev védekezési szakaszba lépett".

„A helyzet nehéz, az ellenség el akarja pusztítani a fővárost” – idézi a polgármestert a Kyiv Independent. 

Az eredetileg a pravda.com.ua-n megjelent nyilatkozatban Klicsko arról beszél, hogy egyes területen lövések és robbanások zajlanak, orosz szabotázscsoportok egy része pedig már behatolt Kijevbe.

Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg védi Kijevet. "A helyzet nehéz. De hiszünk a fegyveres erőinkben. Támogatjuk őket, segítjük őket" - hangsúlyozta Klicsko.

A lakosságot arra kérik, maradjanak otthonaikban vagy menedékhelyeken.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Kártyaszámolás

A film felér egy szerencsejáték-mesterkurzussal, amennyiben nemcsak egy black jack- vagy egy pókerparti lefolyásának logikáját mutatja be és érteti meg már-már tudományos alapossággal, de a nagy tétekben folyó és nagy közönséget vonzó bajnokságok álságos világába is hasonlóan leleplező attitűddel avat be. Viszont a film nem erről szól.

Prága romokban

Lehet szó bármilyen titokban kiszivárgó kódról, nemzetközi összeesküvésről vagy világot fenyegető veszélyről, ha a főhőst nem James Bondnak hívják, a büdzsé aligha érheti el a több száz millió dollárt. 

Halandó érzékiség

A galériák nyári kiállításai sokszor az úgynevezett „könnyed” témákra fókuszálnak – a fő sláger a növényvilág. Az idén három ilyen kiállítással is találkozhattunk, de mind különböző módon közelítette meg a tárgyát.