Washington médiakampányának nevezte az ukrán béketervet az orosz külügyminisztérium

  • narancs.hu
  • 2022. december 29.

Külpol

Moszkva nem hajlandó békét kötni, és ellentmondásos kijelentéseket tesz.

Moszkva szerint az ukránok béketerve mindössze „Washington újabb PR-kampánya” – nyilatkozta csütörtökön Marija Zaharova a CNN tudósítása szerint. Az orosz külügyminisztérium szóvívője szerint Ukrajna és a nyugat kijelentései feltűnést keltők, de megbízhatatlanok.

Mindez azután történik, hogy Szergej Lavrov kijelentette, Moszkva nem fogadja el Zelenszkij 10 pontos béketervét, amit a G20-ak találkozóján ismertetett. Ebben nukleáris biztonságot, az oroszok háborús bűneinek kivizsgálását és végső békeszerződést kért, valamint az ukrán területek visszaköveteléséről és a NATO-hoz és az EU-hoz való csatlakozásról sem tett le. Zelenszkij tervét Biden elnök is támogatta.

„A legutóbbi képtelen ötletről úgy véljük, ez Washington újabb PR-kampánya, amely a kijevi rezsimet békefenntartónak igyekszik beállítani” – mondta Zaharova. „Eddig szenvedő félnek, majd liberális demokratáknak állították be őket, Európa szabadságáért harcolóknak, most pedig békefenntartóknak.”

Zaharova szerint az, hogy Kijiv csak Oroszország teljes kapitulációja után hajlandó békecsúcsot akar rendezni, mutatja, hogy nem maradt már erejük.

Mindez a magyar miniszterelnök alig egy héttel ezelőtt tett kijelentése szempontjából is érdekes, Orbán Viktor szerint ugyanis „ha az amerikaiak békét akarnak, akkor béke lesz.” A fentiekből azonban úgy tűnik, az oroszokon sokkal több múlik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk