Zelenszkij: 2023 a győzelem éve lesz

  • narancs.hu
  • 2023. február 24.

Külpol

Az ukrán elnök Twitteren emlékezett meg az ellenállás első évéről.

Volodimir Zelenszkij az Ukrajna elleni háború kirobbanásának évfordulóján Twitter-bejegyzésében arról írt, február 24-én ukránok milliói választották a fehér helyett a kék és sárga zászlót.

„Február 24-én több millióan hoztunk egy döntést. Nem a fehér zászlót, hanem a kék-sárga zászlót választottuk. Nem elmenekültünk, hanem szembeszálltunk. Ellenálltunk és harcoltunk.

Az elmúlt év a fájdalom, a bánat, a hit és az egység éve volt. És ez idő alatt legyőzhetetlenek maradtunk. Tudjuk, hogy 2023 a győzelmünk éve lesz!”

– fogalmazott az ukrán elnök, aki egy videót is közzétett az ellenállás első évéről.

Joe Biden amerikai elnök szintén Twitteren emlékezett meg az orosz invázió egy évvel ezelőtti megindulásáról.

„Egy évvel ezelőtt Putyin elnök úgy gondolta, hogy gyorsan beveszi Kijivet. Aztán találkozott Ukrajna bátorságával és a világ nemzeteinek vasakaratával”

– olvasható Biden bejegyzésében.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, Orbán Viktor csütörtökön Twitteren arról írt, Oroszország nem győzhet, mert a teljes nyugati világ felsorakozott Ukrajna mögött.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.