Zelenszkij az összes regionális sorozóbizottság vezetőjét felmentette

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. augusztus 11.

Külpol

A bizottságok vezetői által elkövetett visszaélések miatt.

Az összes regionális sorozóbizottság vezetőjét felmentik Ukrajnában – jelentette be Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pénteken, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) erről szóló döntését ismertetve a Facebookon.

„Leváltjuk az összes megyei sorozóbizottság vezetőjét. Ezt a rendszert olyan embereknek kell irányítaniuk, akik pontosan tudják, mi a háború, és hogy a háború alatti cinizmus és vesztegetés miért hazaárulás”

– hangsúlyozta az államfő. Mint hozzátette, olyan katonákat tart alkalmasnak erre a pozícióra, akik megjárták a frontot, illetve a frontszolgálat közben hadirokkanttá váltak. 

Zelenszkij közölte, Valerij Zaluzsnijnak, az ukrán hadsereg főparancsnokának végre kell hajtania a védelmi tanács erről szóló döntését, a sorozóbizottságok új vezetőit pedig még kinevezésük előtt átvilágítja az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU). Az ukrán elnök a július 23-i haditanácsülésen sürgősséggel rendelte el az összes ukrajnai sorozóbizottság vezetőjének átvilágítását, és már akkor kilátásba helyezett személyi döntéseket. A döntés előzménye, hogy számos esetben derült fény a bizottságok vezetői által elkövetett korrupciós visszaélésekre, főként olyan esetekre, amikor kenőpénzért segítettek hadköteleseknek elkerülni a behívást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk