Zelenszkij: Borogyankában szörnyűbb a helyzet, mint Bucsában

Külpol

Az ukrán hatóságok közölték, hogy megkezdődött a romok eltakarítása a Kijevtől északra fekvő településen.

A Kijevtől északnyugatra fekvő Borogyankában "lényegesen szörnyűbb" a helyzet, mint Bucsában, ahol az ukrán vezetés több száz civil lemészárlásával vádolja a várost egy hónapig ellenőrzése alatt tartó orosz haderőt - erről Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtök éjszakai videóüzenetében beszélt.

"Megkezdődött a romok eltakarítása. Lényegesen szörnyűbb ott a helyzet. Még több áldozatot szedtek az orosz megszállók" - fogalmazott az elnök a Telegramon.

Olekszij Kuleba, az ukrán főváros körüli régió humanitárius központjának vezetője is azt közölte csütörtökön, hogy holttesteket találtak a romok alatt a mentést végzők a Kijevtől északnyugatra fekvő Borogyanka településen.

A település egy hónapon át volt az Ukrajna ellen háborút folytató orosz csapatok megszállása alatt. Kuleba szerint - akit az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett - a mentést végzők felmérik, mely épületeket kell végleg lebontani és melyek azok, amelyek még helyreállíthatók. "Sajnos, már megerősítették azt az információt, hogy halottakat találtak a romok alatt" - mondta a tisztségviselő, hozzátéve, hogy a holttestek összeszámlálása még folyamatban van.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk