Zelenszkij: Az oroszok lakónegyedeket is támadnak

  • narancs.hu
  • 2022. február 27.

Külpol

Az ukrán miniszterelnök szerint csak a II. világháborúban lehetett ilyet tapasztalni. Ukrajna külügyminisztere pedig harcolni hív minden külföldit, várják az idegenlégiósokat.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap kijelentette, hogy Oroszország lakónegyedeket bombáz Ukrajnában – számol be a Guardian az ukrán elnök legutóbbi közösségi médiában posztolt videóüzenetéről.

 Az interneten közzétett beszédében Zelenszkij azt mondta: "Az elmúlt éjszaka Ukrajnában brutális volt, ismét sor került lövöldözésekre, lakónegyedek, civil infrastruktúra bombázására."

 „Ma egyetlen olyan dolog sincs az országban, amit a megszállók ne tartanának elfogadható célpontnak. Mindenki ellen harcolnak. Harcolnak minden élőlény ellen – az óvodák, a lakóépületek és még a mentők ellen is”

-hangsúlyozta.

 Azt mondta, az orosz erők „rakétákkal és rakétákkal lőttek ki egész városrészeket, ahol nincs és soha nem is volt katonai infrastruktúra. Vaszilkiv, Kijev, Csernyigiv, Szumi, Harkiv és Ukrajna sok más városa olyan körülmények között él, amilyeneket utoljára a második világháború idején tapasztaltak földjeinken.”

Mindeközben az ukrán külügyminiszter azt tette közzé: harcolni hívnak minden külföldit. Az ukrán követségeken lehet jelentkezni a Nemzetközi Védelmi Légióba, aminek célja, az ukrán külügyminiszter fogalmazásában, Ukrajna és a világrend védelme. "Együtt legyőztük Hitlert, Putyint is le fogjuk" - írja.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk