Zelenszkij: Olyan dolgokat műveltek az oroszok, amiket még a nácik sem

  • narancs.hu
  • 2022. április 5.

Külpol

Megkínzott civilek holttestére bukkantak Szumi megyében.

A Kijev környéki, ismét ukrán kézre került városokban tapasztalt borzalmakról szólt hétfő éjjeli tévébeszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. „Már elvitték az utcákról a holttesteket, de az udvarokban, a házakban még ott vannak a halottak. Egyszerűen romokban hevernek az utcák. Kigyulladt katonai eszközök az utakon az összetört kocsik mellett. Szívszorító érzés látni a golyónyomokat azokon az autókon, amikre rá volt írva: »Gyerekek«” - sorolta Zelenszkij, milyen állapotban vannak ezek a települések.

A Telex híradása szerint az ukrán elnök úgy fogalmazott, 

„a kijevi, a csernyihivi és a szumi régiók falvaiban olyan dolgokat műveltek a megszállók, amiket a helybeliek még a 80 évvel ezelőtti náci megszállás során sem láttak.”

Bucsában az eddigi 300-nál még több holttestet találhatnak; ennél is több áldozatról számoltak be több másik ukrán városban.

A Kyiv Independent közben arról ír, Szumi megyében megkínzott civilek holttesteire bukkantak. Dmitro Zsivickij megyei kormányzó beszámolója szerint megye Konotop nevű kerületében az ukrán hadsereg legalább három megkínzott civil holttestét találta meg olyan helyeken, ahol előzőleg orosz erők állomásoztak. Az oroszok vasárnap vonultak ki Szumi régióból. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk