Zelenszkij tanácsadója: Orbán azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle

  • narancs.hu
  • 2023. augusztus 3.

Külpol

Mihajlo Podoljak szerint a magyar miniszterelnök közvetlenül érdekelt abban, hogy Putyin hatalmon maradjon. 

„Ukrajna azért harcol, hogy szabad maradhasson, afelől viszont szemernyi kételyem sincs, hogy Orbán azonnal letérdelne, ha Oroszország ezt követelné tőle” – nyilatkozta Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó a HVG-nek. 

Az interjú készítője felelevenítette, hogy Orbán Viktor kétségbe vonja Ukrajna szuverenitását, és arról beszél, hogy le kellene állítani a nyugati fegyverszállításokat. „Nagyon károsnak tartjuk a magyar miniszterelnök megnyilvánulásait. Nem érti, mi történik a világban és különösen a most is zajló háborúban. Ennek az a következménye, hogy nyilatkozataival rombolja a közös európai értékeket. Ez Ukrajna szempontjából egyáltalán nem fontos, hiszen Orbán semmiképpen sem tekinthető globális politikai szereplőnek, így nincs hatása a nemzetközi politikai folyamatokra és szabályokra.

Orbán egy lokális politikus, aki nem tesz mást, mint szóról szóra megismétli az orosz propagandaszövegeket.

Ezzel közvetlen kárt okoz Magyarországnak. Nem értem, hogy miért teszi, amikor hallgathatna is” – reagálta Mihajlo Podoljak. 

 
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Vlagyimir Putyin orosz elnök sajtótájékoztatót tart tárgyalásuk után Moszkvában 2022. február 1-jén.
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

„Nem érti, vagy nem akarja érteni?” – kérdezett vissza a riporter. „Orbán valamiért közvetlenül érdekelt abban, hogy Putyin hatalomban maradjon” – felelte Podoljak. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk