Hetedik alkalommal rendezik meg a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált

  • narancs.hu
  • 2024. április 19.

Kultúra

A hazai táncélet képviselői mellett idén a Toszkán Balett előadása is látható lesz Miskolcon.

Hetedik alkalommal rendezi meg idén a Miskolci Nemzeti Színház április 23. és 27. között a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivált – adta hírül közleményében a színház. A Miskolci Balett ismét neves koreográfusok, együttesek előadásait hívta meg a miskolci közönség és a látogatók számára, az előadások pedig egy-egy érdekes szeletét mutatják meg a nemzetközi és hazai táncéletnek, az aktuális trendeknek.

A hazai táncélet legkülönbözőbb képviselői mellett idén Olaszországból a Nuovo Balletto Di Toscana, azaz a Toszkán Balett érkezik Miskolcra.

A fesztivál idén is a Miskolci Balett bemutatójával indul, A szerelem hatalma című előadással, amely Héloise francia apátnő és Abélard, a messze földön híres tudós pap egymásra találásáról, majd a kor dogmái miatt bekövetkező tragikus elszakítottságáról szól. Az idei évadot a társulat az Anyegin színpadra állításával kezdte, melyben szintén a világirodalom egyik legszebb szerelmi vallomása hangzik el, néhány éve pedig a síron túl is tartó szerelem az Üvöltő szelek előadásban már szintén megjelent a Miskolci Balett repertoárjában – emlékeztetett Kozma Attila, a Miskolci Balett és a Horizont Nemzetközi Kortárstánc Fesztivál művészeti vezetője.

 
Toszkán Balett
Fotó: Alice Mattiolo 

A fesztivált a hagyományokhoz híven idén is kiállítás kíséri. Éder Vera és Gálos Mihály Samu fotókiállításán, amely a Silent Bodies címet kapta, a Miskolci Balett táncművészei lesznek láthatók, akik már több mint tíz éve tesznek kísérletet arra, hogy némán, szavak nélkül, csupán a testükkel meséljék el a nézőknek a mondanivalójukat.

A Horizont fesztivál részletes programja itt található.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A hazai próféta

  • - turcsányi -

Van egy jelenet James Clavell 1975-ben publikált regényének tévéváltozatában: a nagyúr táncol.

Apád, anyád idejöjjön!

Amikor 1976-ban megjelent az eredeti Ómen-film (az azóta tetemes hosszúságúra nyúlt széria első installációja), az mind témaválasztását, mind megvalósítását tekintve tisztes elismerést és közben jeles közönségsikert aratott.