Lenne miniszter Nagy Ervin egy Tisza-kormányban

  • narancs.hu
  • 2024. június 30.

Kultúra

Egy interjúrészletben arról beszél Nagy Ervin színész, hogy azért mászott bele a politikába, hogy változtatni tudjon a kultúra pokoli helyzetén.

Én úgy látom, katasztrofális helyzetben van a magyar kultúra. Főnök úr látványosan leszarja, legfeljebb a tönkretétele érdekében tesz lépéseket; "Üssétek-verjétek a belvárosi értelmiséget", kábé ennyit gondol róla. "Hozzátok őket minél lehetetlenebb és méltatlanabb helyzetbe". Ezt Nagy Ervin mondja a 444-nek adott interjújában, amelyből a lap egyelőre egy rövid részletet közölt. Nagy elsőként csatlakozott Magyar Péterhez és a későbbi Tisza Párthoz, nyíltan vállalva politikai hovatartozását. (Május végén a Magyar Narancsnak a csatlakozás okairól is beszélt, és többek között azt is nyilatkozta, hogy "kulturális igazságtétel" kell.)

Az interjúban rákérdeznek, lenne-e kulturális miniszter, amire azt válaszolta, igen. Szerinte egy Újpest–Fradi meccs semmi ahhoz képest, ami a kultúrában megy, lényegében polgárháborús a helyzet. "Úgy képzelik, hogy joystick-kal lehet irányítani a kultúrát, egy pöffeszkedő nemzeti színházas bőrfotelből. Ez nem egyszerűen káros, ez pokoli. Azért vagyok itt, azért másztam bele a politika ingoványába, hogy megpróbáljak hozzájárulni a változáshoz, hogy a következő generációnak már ne ezen a csatatéren kelljen felnőnie."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk