Kiszállt a rendőrség az ismert lombikklinikához

  • narancs.hu
  • 2019. április 28.

Lélek

Lezárták a klinika egy részét.

Az Index úgy értesült, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az ismert budapesti lombikcég, a Humán Reprodukciós Intézet Kft., más néven a Versys Klinika ellen, a cég épületét és a klinika egy részét lezárta a rendőrség.

Az intézményt vezető Vereczkey Attila otthonában házkutatást tartottak, saját forrására hivatkozva az Index azt írja, hogy lefoglalták az számítógépeket.

A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét, bővebb információt azonban nem adott.

2015-ben az ÁNTSZ azonnali hatállyal betiltotta ugyanennek a klinikának az embriószűrő programját, konkrétan egy olyan, beültetésre váró embriókon végzett PGS szűrővizsgálatot, ami emberen végzett kutatásnak minősül, ehhez pedig külön engedély kellett volna.

Helyreigazítás

A magyarnarancs.hu weboldalon 2019. április 28. napján közzétett "Kiszállt a rendőrség az ismert lombikklinikához" című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy rendőrségi vizsgálat zajlik az ismert budapesti lombikcég, a Humán Reprodukciós Intézet Kft., más néven a Versys Klinika ellen. Ezzel szemben a valóság az, hogy a a Humán Reprodukciós Intézet Kft. - Versys Clinics - ellen soha nem volt és jelenleg sem folyik büntetőeljárás.

Figyelmébe ajánljuk