Van olyan egyházi vezető, aki szégyelli magát a katolikusok gyűlölködése miatt

  • narancs.hu
  • 2017. október 1.

Lélek

Ami elől Erdő Péter gyáván elmenekült, arra Beer Miklós válaszolt.

Korábban itt írtunk arról, ami Őcsényben történt.

Ezzel kapcsolatban a Hír Tv riportere megkérdezte Erdő Pétert, de az egyszerűen elsétált a válaszadás elől, csak annyit mondott, hogy „nem tudom”.

Ezen Schilling Árpád ma jól kiakadt, a 444.hu pedig megkereste Beer Miklós váci katolikus püspököt, mit gondol az őcsényi helyzetről.

Schilling Árpád kifakadt a pánikszerűen menekülő főpap láttán: érseki áldással gyűlölködnek

„Kedves Erdő Péter…” Schilling Árpád azután fakadt ki Facebook-oldalán a katolikusokkal kapcsolatban, miután Erdő Péter egy konferencián nem volt hajlandó kommentálni azt, ami a napokban Őcsényben történt. Elutasítás, gyűlölködés, a polgármester pedig lemond. „Láttam a tévében, hogy külföldön miként viselkednek a migránsok, mindenkit megerőszakolnak” – mondja egy falubeli az újságíró kérdésére Őcsényben.

A püspök úgy véli, ez egy szonda a mai magyar társadalom állapotáról, illetve a közhangulatról, emiatt ő pedig személy szerint nagyon szomorú.

„Szívből sajnálom a polgármester urat. Ugyanakkor nagy tisztelettel is gondolok rá. Éppen azért, mert talán még sincs akkora baj, ha valaki inkább félreáll, mint statisztálna ehhez az őrülethez” – mondta Beer a 444.hu-nak, majd hozzátette: ő is tapasztal hasonló mértékű gyűlöletet saját környezetében.

S mit lehet egy ilyen légkörben katolikus vezetőként tenni?

„A saját lehetőségünkön belül befogadni. A Menekültügyi Hivataltól meg lehet kapni azoknak a névsorát, akik már ugyanúgy megkapták az oltalmazotti státuszt. Ajánlgatom én is, de még senki nem jelentkezett. Gondolom, hogy azért, mert mit szól majd a szomszéd. És ez sajnos az egyházközségeinkre is vonatkozik. Szégyellem magam.”

Figyelmébe ajánljuk