17,4 Celsius-fokot mértek Pocsajon

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. december 5.

Lokál

Az ország több városát hasonlóan magas hőmérséklet jellemezte. 

17,4 Celsius-fokot mértek szombaton Pocsajon, de az ország több településén is 16 Celsius-fok fölé kúszott a hőmérséklett – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Facebook-oldalán. 

Az OMSZ előrejelzése szerint reggelig általában közepesen vagy gyengén felhős idő lesz, hajnalban főként északkeleten foltokban köd képződhet. Csapadék nem várható. Vasárnap a ködfoltok feloszlása után a nap nagy részében a változóan vagy délkeleten gyengén felhős ég mellett több órára kisüt a nap, majd délután nyugaton, délnyugaton megnövekszik a felhőzet, és ott estétől már eső, zápor is lehet.

A délkeleti, keleti szél többfelé megerősödik, szombaton néhol, vasárnap főként az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 9 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 8 és 15 fok között alakul.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.