40 foknál is melegebb lehet a 4-6-os villamospótlókon

  • narancs.hu
  • 2019. augusztus 10.

Lokál

Mert nem működik a buszokon a klíma.

40 fokos hőség van a villamospótlón, egyik buszon sem működik a klíma – saját méréseire hivatkozva ezt tapasztalta tegnap a Közlekedő Tömeg.

Az eredményeket ismertető bejegyzés szerint minden járművön 30 fok feletti hőség uralkodott, de többek között az 1 éves, magyar gyártmányú Modulo autóbuszon sem működött a légkondi, így volt olyan járat, amin 40 fokos hőségben utaztak az emberek.

A villamospótlót naponta több tízezer ember használja.

A Közlekedő Tömeg szerint követőiktől naponta átlagosan 30 bejelentés érkezik a buszok nem működő légkondicionálói miatt, de a BKV „folytatja tavalyi gyakorlatát: az utasok panaszait nagyrészt ignorálják, és idén sem végeznek megfelelő karbantartást a járműveken. Ezt nemcsak az utasok, hanem a közlekedési vállalat saját dolgozói, a buszvezetők is elszenvedik, hiszen embertelen körülmények közt kell végezniük a munkájukat.”

„A Közlekedő Tömeg Egyesület felszólítja a BKV-t, hogy haladéktalanul javítsa meg a hibás klímaberendezéssel közlekedő buszokat, hiszen az elkövetkező napokban még nagyobb kánikulára lehet majd számítani!”

Figyelmébe ajánljuk