900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővül a Mol Bubi rendszer

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Lokál

Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. 

Bővítik a csaknem egy évvel ezelőtt megújult Mol Bubi közbringarendszert: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új kerékpárokat szerez be és új gyűjtőállomásokat is létesítenek - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn budapesti sajtótájékoztatón.

A koronavírus-járvány megváltoztatta a közlekedési szokásainkat, ennek egyik pozitív eleme, hogy a kerékpáros közlekedés világszerte, így Budapesten is nagy mértékben növekedett - mondta Karácsony Gergely, kiemelve: ezt a növekedést szeretnék szolgálni azzal, hogy biztonságos kerékpáros infrastruktúrát építenek ki a fővárosban.

A főpolgármester a VIII. kerületben, a Práter utca és Szigony utca kereszteződésében újonnan létesített Mol Bubi állomásnál tartott sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a józsefvárosi önkormányzat finanszírozásával a kerületben öt új gyűjtőállomást hoztak létre.

Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója bejelentette: újabb 900 kerékpárral és 75 gyűjtőállomással bővítik a Mol Bubi rendszert. Az első 350 kerékpár a idei év második félévében érkezik majd meg. Hozzátette: jelenleg 1560 bicikli használható a rendszerben és 162 állomás van Budapesten. A közbringarendszernek már 126 ezer regisztrált felhasználója van, áprilisban 12 ezer új regisztráció volt. Walter elmondta, a napi bérlések száma meghaladja a 5700-at.

B?v?tik a Mol Bubi k?zbringarendszert

 
Bővítik a Mol Bubi közbringarendszert
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Pikó András VIII. kerületi polgármester a városrészt érintő fejlesztés fontosságát hangsúlyozva arról beszélt: a józsefvárosi önkormányzat egy élhető, emberközpontú kerületet szeretne létrehozni.

"Nem az eszközökhöz szabjuk a városfejlesztésüket, hanem az emberek igényeihez", ezért fontos a kerékpáros közlekedés támogatása is, mondta és hozzátette, a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepen, a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca és a Horánszky utca kereszteződésében létesült új gyűjtőállomás.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.

Elszáll a madárnő

„Én nem tudok, és nem is szeretek a képeimről beszélni. Amit el tudok mondani, azt csak színnel tudom elmondani. Képeimbe belefestettem az életem tragédiáit és örömeit. Ez volt az életem” – halljuk a művész vallomását a kiállítás első termében, a falra vetített 1977-es rövidfilm részleteként.