Megvan a Budapest Pride útvonala: a pesti Duna-parton lesz a felvonulás

  • narancs.hu
  • 2022. május 2.

Lokál

Hiába foglalt le a Mi Hazánk több közterületet előre.

"Üzennünk kell, úgy hogy az adriai yachtokon, Marbellán, a stadionok VIP páholyaiban, és a moszkvai eligazításokon is meghallják. Sokan vagyunk és megvédjük egymást! Megtestesítjük mindazt, amit a hatalom képviselői megvetnek, amitől félnek: a szeretetet, a boldogságot, a szabadságot, az összefogást és a kritikus hangot" - írja a Budapest Pride a honlapján.

A szervezők közzétették a 27. Budapest Pride útvonalát is. Ezek alapján a felvonulás a Duna pesti oldalán, a Dráva utca sarkánál kezdődik, Carl Lutz és az id. Antall József rakparton megy végig, ezt követően elhalad a Parlament mellett, majd a Zoltán utcára fordul, és a Szabadság téren, egy csodás piknikkel, beszédekkel, civil faluval, és egy szuper, szabadtéri bulival ér véget.

 
A 2022-es Budapest Pride útvonala
Fotó: Budapest Pride

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Mi Hazánk Mozgalom lefoglalta a Pride elől az Andrássy utat és más közterületeket- Novák Előd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke közleményében azt írta:

"Idén is sikeres volt a július 23-ra már januárban meghirdetett LMBTQ-felvonulás tavalyihoz hasonló beelőzése és kiszorítása az Andrássy útról és számos szimbolikus közterületről, miután a Mi Hazánk, a HVIM, az Alfa Szövetség és más normalitáspártiak összehangolt akciójaként több helyszínre bejelentést tettünk az első lehetséges pillanatban".

A szervezők minderre úgy reagáltak, hogy a 27. Budapest Pride Fesztivált és Felvonulást ennek ellenére természetesen megtartják, és még nagyobb lesz, mint az előző volt, és több programmal készülnek, mint eddig bármikor. Közleményükben úgy fogalmaztak:

Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról, de még a Szíriuszról is látszani fogunk.

Mint írják, a "Budapest Pride Fesztivál programjai és a felvonulás sok embernek azért fontos ünnep, mert csak ekkor lehet valóban szabad. A menetben nem kell bujkálni, a szóbeli, vagy fizikai bántalmazástól tartani. Mindenki szabadon megfoghatja a párja kezét, kifejezheti a szerelmét, úgy léphet ki az utcára, ahogy jól érzi magát, és végre önmaga lehet. Amikor feloldódhat végre, és az összetartozás, felszabadultság mámorító érzését élheti át." A szervezők hozzáteszik, van egy álmuk, miszerint "az év többi napja is olyan lehetne, mint Budapest egy szakasza a felvonulás idején."

Idén a Budapest Pride-ot július 23-án tartják.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk