A kormány az EU pénzén akar Magyarországból „kivinagyhatalmat” csinálni

  • narancs.hu
  • 2018. október 13.

Lokál

Jön a magyar kivi.

Az Agrárminisztérium (AM) nagy lehetőséget lát a kivi és a füge magyarországi termesztésében, ezért kezdeményezte az Európai Bizottságnál a termeléshez kötött, hektáralapú támogatás kiterjesztését – írja az MTI. Ezen felül elindult ezen gyümölcsfajták ültetési szakmai feltételeinek kidolgozása, hogy telepítési támogatásra is lehetőség nyíljon.

A tervek szerint már a 2019-re vonatkozó támogatáskérelmek beadásakor jelezhetik igényüket a gazdálkodók a kivi- és a fügetermesztésre – mindezt Feldman Zsolt, az AM mezőgazdaságért felelős államtitkára mondta el Becsehelyen a legnagyobb magyarországi kiviültetvényben tett látogatásakor. A becsehelyi kivihelyzetről korábban itt adtunk hírt.

Torgyán József szelleme kísért a Fideszben: most épp „kivinagyhatalom” lesz Magyarország

Felkészül a gyapot, s már a narancsra sem kell sokáig várni. A Mura térségében a volt szőlőterületek, zártkerti ingatlanok egyik újrahasznosítási lehetőségeként a vállalkozókedvű tulajdonosok kivitermesztésbe kezdhetnek – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára, a Mura-program miniszteri biztosa szombaton Becsehelyen. És ez nem vicc.

Figyelmébe ajánljuk