Antiszemita feliratot festett volna le, rendőrt hívtak rá

  • narancs.hu
  • 2023. május 27.

Lokál

Nagy Dávid a húsz éve érintetlen „zsidó SZDSZ” üzenetet fedte volna el színes teknősökkel Káposztásmegyeren, vesztére.

„Miután felnyomott egy ittlakó szolgálaton kívüli rendőr, tanakodás van a kapitányságon, hogy bevigyenek-e gyerekkel, mert lefújtam egy 20 éves antiszemita feliratot két teknőssel Újpesten, vagy ne vigyenek be” – közölte a Facebookon Nagy Dávid, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pártigazgatója.

A politikus a Népszava beszámolója szerint „zsidó SZDSZ” feliratot szerette volna elfedni vízben úszó színes teknősökkel a budapesti IV. kerületi Káposztásmegyeren, hogy a gyülöletkeltés helyett inkább a megbékélés hangulatát árassza az a fal. A mű azonban nem készülhetett el. A rendőr, aki kihívta a kollégáit, valószínűleg – bár ez a posztból nem derül ki – graffitizőnek, rongálónak nézhette a pártigazgatót. 

A szerencsétlen esetből – ahogyan a helyszínen intézkedő rendőrök mondták – „gyermekvédelmi” ügy lesz, mivel Nagy Dáviddal ott volt a kisgyermeke is, amikor tetté elkövette – továbbá egy rongybaba.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Történetből történetbe

A könyv első fejezetének novellái időtlen térbe helyezik a névtelen Fiú történetét, mely így – az elsőszülött vagy a tékozló fiú toposzától a krisztusi jelentésekig – elvont, mitológiai, bibliai és tropikus, vagy akár popkulturális tartalmak közvetítője lehet.

Bizonytalan szavazók

Aki a cím alapján egy koronavírusról szóló előadásra számít, meg fog lepődni. Pintér Béla új politikai pamfletnek is beillő előadása arra kíváncsi, hogy miért lesz vagy marad valaki fideszes.

 

A pestlőrinci lepel

„Még harcolunk, de testünk oly sovány. Testvér, segítsd a lebukottakat” – írta szegény József Attila abban a versében, amelyikért a legtöbb komcsizást kapta a mai hatalom mindenkori eszmetársaitól.

Helyes gondolatok

A kormányoldalon nem enyhül a Svédország NATO-csatlakozását kísérő elmebaj. Politikailag értelmezhetetlen megfontolásból a szuverenitására máskor oly kényes Orbán-kormány változatlanul úgy táncol az ügyben, ahogyan Erdoğan török elnök fütyül, de ő legalább tud mire hivatkozni: a Svédországba kivándorolt vagy menekült kurdok tízezreire Ankara potenciális veszélyforrásként tekint, és sehogyan sem bírja megemészteni, hogy a svédek ezt a kérdést a saját demokratikus meggyőződésük szerint kezelik.

„Ha szabad lennék”

A klasszikus értelemben vett rendezést a háta mögött hagyva valami teljesen újba kezdett: 2015-ben elvégezte a család- és rendszerállítás-tanfolyamot, és jelenleg a Sztoriműhely vezetője. Trauma feldolgozásáról, berögzült színházi struktúrákról és a változás lehetőségeiről beszélgettünk vele.