ATV: Van, akinek egy órát kellene utaznia, hogy megkapja a koronavírus elleni oltást

  • narancs.hu
  • 2021. február 16.

Lokál

És van, akihez nem megy ki a háziorvos, pedig a páciens nem tud járni.

Az etyeki rendelőben a 60 év alatti krónikus betegek oltás zajlik az AstraZeneca vakcinával. A 60 év feletti krónikus betegségben nem szenvedő pácienseknek viszont csaknem egy órát kell utazniuk, hogy megkaphassák a számukra kijelölt Pfizer vakcinát, írja az atv.hu.

Az ATV Híradójának egy idős férfi elmondta: "Fehérvárra kell menni, innen 65 km-re az oltóközpontba, mert közelebb nincs oltóközpont". Kiss István postai úton regisztrált, a háziorvosa hétfőn szólt neki, hogy 8 körül indul majd a busz Székesfehérvárra, a férfi viszont nem értette, miről van szó. Mint elmondta, a betegsége miatt nem tud ilyen sokat utazni.

"Én mondtam, én nem tudok elmenni Fehérvárra, megvárom, amíg lehet más vakcinát kapni. Most azért kíváncsi leszek arra, hogy mikor kerülök sorra, mert azért csak 80 éves elmúltam. Bár már mondtam azt is magamban, nem fogom magam beoltatni. Csak nem akarok másokkal kiszúrni" - mondta a férfi a híradónak.

Hasonlóan járt egy 91 éves debreceni nő is, aki online regisztrált és már meg is kapta volna az oltást, de nem tud járni, a háziorvos viszont nem megy ki házhoz. "Én olvastam az interneten, hogy Pesten beviszik a beteget. A katonák odakísérik az oltásközpontba, visszakísérik a hozzátartozókhoz. Hogy van ez, hogy egyik rendelő megengedheti ezt, másik meg nem? Hát nem jár minden magyar állampolgárnak?" - mondta a nő a híradónak.

Az ATV-vel a Koronavírus Tájékoztatási Központ közölte: az oltópontokra történő szállítás megszervezése a háziorvosok feladata. Igény esetén betegszállítót is nekik kell intézni.

Figyelmébe ajánljuk