Az I. kerületi városháza épületére is kikerült a szivárványos zászló, a polgármestere létrát ajánl azoknak, akik leszednék

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 23.

Lokál

De előtte némi gondolkodást javasol V. Naszályi Márta.

Szombaton lett volna a Budapest Pride. Ez alkalomból az I. kerületi önkormányzat épületére is kitűzték a szivárványos zászlót. V. Naszályi Márta polgármester a Facebook oldalán azt írta, ily módon akarják kifejezni, hogy „a Budavári Önkormányzat büszke a kerület sokszínűségére, hogy az I. kerületben mindenki emelt fővel járhat, mert kiállunk a méltóságáért, hogy közöttünk mindenkinek helye van, itt mindenki szabadon vállalhatja önmagát”.

A polgármester kifejti, tévhitnek tartja, hogy a zászló a melegség propagandája lenne, mert szerinte „a melegséget nem lehet reklámozni, ahogyan a heteroszexualitást sem, hiszen nem választja senki, a szexuális orientációnkkal együtt születünk. A Pride azt üzeni, hogy gyere, legyél büszke és boldog úgy, amilyen vagy. Azért felvonulás, mert a bujkálásnak és kirekesztésnek vet véget."

De V. Naszályi Márta gondolt azokra is, akik az elmúlt időszakban a szivárványos zászlók leszerelésével voltak elfoglalva. Nekik megüzente, hogy "ha le akarod szedni a zászlót, létrát a portán kérhetsz, de mielőtt felmásznál rá, gondold végig, hogy valaha az életedben megaláztak vagy kirekesztettek-e valamiért az iskolában, a munkahelyen vagy bárhol! Érezted-e magad egyedül, megszégyenülve és megbélyegezve? Szeretnéd-e megint így érezni magad vagy szeretnél-e ilyen élményeket a saját gyerekednek?

Olyan országot akarsz-e létrehozni, ahol félni és bujkálni kell? Mert hiába érzed ma úgy, hogy a »jó többséghez« tartozol, egy olyan társadalomban, ahol elfogadjuk, hogy a másikat szabad megbélyegezni és kirekeszteni, mindig meg fogják találni, hogy te miben vagy más."

Mint ismert, a héten ferencvárosi futballszurkolók és Novák Előd akciózott a szivárványos zászlók leszedésével, amihez a Fidesz holduvarából többen is már-már tapsoltak Novák Elődnek, míg szombaton a Miniszterelnökség államtitkára beszélt arról, hogy nem kell a szivárványos zászló.

Figyelmébe ajánljuk