Az is lehet, hogy a Magyar Posta beéri a 21. századot

  • narancs.hu
  • 2017. november 18.

Lokál

3 milliárdért újítanak.

A Magyar Posta úgynevezett Elektronikus Kézbesítési Rendszert (EKR) alakít ki. Hurrá.

Az EKR-rel lehetővé válik a levélküldemények teljes körű azonosított kezelése és a logisztikai folyamatok elektronizálása. Praktikusan: a rendszer lényege, hogy a postai levélküldemények minden ügyfél számára követhetők legyenek a feladástól az átvételig.

3,25 milliárd forint ráfordítással megoldják a szoftverfejlesztést, a beüzemelést, az oktatást és a szükséges kiszolgáló infrastruktúrát, többek között mobileszközöket, hőnyomtatókat – derül ki a közbeszerzési pályázat eredményhirdetéséből. A projektet a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el, amely az eredetileg becsült értéknél 136 millió forinttal kedvezőbb ajánlatával valósítja meg a posta rendszerének korszerűsítését.

A nyertes cég már máskor is jól szerepelt állami tenderen: legutóbb a Sagemcom Magyarország Kft. nyerte el az étel- és italautomaták NAV-os felügyeletéhez szükséges automata felügyeleti egységek telepítését. Ez az a cég, amelynek alvállalkozói között szerepel az a MobilSign Kft., amely Rogán „Feltaláló” Antal elektronikus aláírási szabadalmát is jegyzi. Ennek a cégnek egyetlen tulajdonosa Pozsgai Petra, aki Rogán bizalmasának, Kertész Balázs ügyvédnek a felesége.

Az új rendszerre európai uniós forrásból (Európai Unió és Európai Szociális Alap) és a magyar költségvetésből biztosítanak forrást. Ezek a vissza nem térítendő támogatások 2,4 milliárd forintnyit tesznek ki, a Magyar Posta saját forrásából pedig további mintegy 1,9 milliárd forintot fordít a projektre.

(24.hu)

Figyelmébe ajánljuk