Az összes óvodai és bölcsődei dolgozóját letesztelte budaörsi önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2020. május 26.

Lokál

Öt fertőzött alkalmazottat találtak.

A május végi nyitás előtt Budaörs önkormányzata összesen 215 óvodai és bölcsődei dolgozót tesztelt le. Az eredmény szerint öt – egyébként tünetmentes – főnél pozitív lett a teszt, rájuk most két hét karantén vár.

„Van, aki szerint nyárra teljesen eltűnik a vírus, de az is lehet, hogy a kapcsolatok növekvő száma már a közeljövőben járványgócokat robbant be. Mások szerint az is elképzelhető, hogy csak ősszel tér vissza, ha egyáltalán. Jelenleg úgy néz ki, hogy az országban az átfertőzöttség alig éri el az 1 százalékot. Budapesten és közvetlen közelében valószínűleg magasabb az arány. Az oltóanyag még messze van, csak a józan eszünkben és egészséges óvatosságunkban bízhatunk” – áll a polgármesteri tájékoztatóban.

Wittinghoff Tamás polgármester továbbá azt írja: az intézmények helyiségeit és felszereléseit, valamint a játékokat is alaposan fertőtlenítették. Kérik, hogy aki viszi a gyermekét az intézmények valamelyikébe, az tartsa be az elsősorban a gyermekek érkezéséhez és elviteléhez kapcsolódó biztonsági intézkedéseket.

(via Index)

Figyelmébe ajánljuk