Bezárnak a Nyugati pályaudvar jegypénztárai kora estétől másnap reggelig

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 1.

Lokál

Szeptember végéig. Komoly sorban állásra lehet számítani.

Augusztus 30-tól szeptember 22-ig bezárnak a belföldi jegypénztárak 19 óra 35 perctől másnap reggel 6-ig a Nyugati pályaudvaron. Ez áll azokon a kiragasztott lapokon, melyeken a MÁV tájékoztatja utasait – olvasható a Közlekedő Tömeg Facebook-oldalán megosztott fotón.

A MÁV-ot mint máskor, most sem érdekli, hogy épp arra az időszakra időzítették a pénztári zárvatartást, mikor kezdődik az iskola, sok diák érkezik a fővárosba az egyetemi tanulmányai miatt, és így tovább. Sokan vennének majd jegyet. De pénztár híján az automatákból lehet majd csak. Persze csak azokból, amelyek működnek. Azok közül is akad olyan, aminél csak kártyás fizetés lehetséges. Na, meg még ott van az applikáción keresztüli jegyvásárlás, már ha épp nem krepál be a rendszer.

A Közlekedő Tömeg szerint a MÁV döntésének oka igencsak prózai: egyszerűen nincs elég pénztáros.

Mint szombat este írták, a bezárt pénztárak miatt több mint 70-en álltak sorba az automatáknál.

A 14 automatából 5 egyáltalán nem működött, a maradék 9-ból ötnél pedig készpénzzel nem lehetett fizetni. A MÁV mobilautója szintén zárva volt este a Nyugatinál.

Eszerint akár 15-20 percbe is beletelik, mire valaki jegyhez jut. Nem érdemes jegy nélkül vonatra szállni, mert a vonaton nem lehet jegyet venni, így akinek nincs, azt természetesen megbüntetik.

Figyelmébe ajánljuk