Idén is Bécs lett a világ legélhetőbb városa

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 4.

Lokál

A lista alján a szíriai Damaszkusz áll.

Második éve Bécs a legélhetőbb város a világon az Economist Intelligence Unit kutatása szerint, idézi a 24.hu a CNN-t. A rangsort a települések stabilitása, kultúrája, környezete, oktatási, infrastrukturális és egészségügyi rendszere alapján állították össze.

Két éve még Melbourne állt a lista elején, amely egyébként hét évig vezette azt, jelenleg pedig a második helyet foglalja el. Az első öt város között megtalálható még Sidney, Oszaka és Calgary. A top 10-ben ugyan idén is főként Ausztrália, Kanada és Japán települései foglalnak helyet, de még egy európai város belefért az első tízbe: Koppenhága. Azt követi a 11. és 12. helyen Zürich és Frankfurt.

Az első húszban már több európai nagyváros is bekerült, például Amszterdam vagy Helsinki, Berlin azonban éppen nem fért bele a top 20-ba.

false

 

Fotó: MTI/EPA/Lisi Niesner

 

Az amerikai városok közül Honolulu áll a legelőkelőbb helyen, New York például csak az 58. helyre volt elég. A lista alján a szíriai Damaszkusz áll, de a legkevésbé élhető városok között van a nigériai Lagos, és a bangladesi Dakka is.

Figyelmébe ajánljuk