Brüsszelben nyithat irodát a Fidesz pártalapítványa

  • narancs.hu
  • 2020. február 12.

Lokál

Feladat az lesz, hogy megmutassa Brüsszelnek, milyen is az igazi Közép-Európa és azon belül Magyarország.

Még februárban irodát nyithat Brüsszelben a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA), tudta meg a Népszava több független forrásból.

A lap kereste a PMA-t, akik nem erősítették meg az értesülést, külügyi osztályuk egy emailt küldött, amiben annyit közöltek: "amennyiben Alapítványunk tevékenységével kapcsolatban bármilyen információt meg szeretnénk osztani, természetesen tájékoztatni fogjuk a megfelelő szereplőket."

A Fidesz még 2003-ban hozta létre a pártalapítványt, költségvetési forrásokból. A PMA évek óta készül arra, hogy külföldön is megvesse a lábát, elnöke, Balog Zoltán már 2018-ban is elmondta: fontos európai fővárosokban szeretnének irodát nyitni. Még hozzá azzal a céllal, hogy megmutassák a külföldieknek, milyen is a "valódi Magyarország", mellette pedig népszerűsítsék a kereszténydemokrata és konzervatív értékeket.

false

 

Eddig a külföldi irodanyitás nem valósult meg, a brüsszeli lehet az első, a lap úgy tudja, az iroda vezetésével Horogszegi Szilágyi-Landeck Dánielt, az alapítvány eddigi külügyi igazgatóját bízták meg.

Értesüléseik szerint Balog Zoltán az iroda megnyitását beharangozó angol nyelvű levélben hangsúlyozta: a PMA azt szeretné elérni, ha a "brüsszeli buborék" megismerné az igazi Közép-Európát. Magyarországról sokszor egyoldalúak a hírek, amik külföldre eljutnak, hamis képet mutatnak az országról, ezen szeretne hát változtatni a PMA brüsszeli irodája.

Figyelmébe ajánljuk

Pénzbírságot kért ellenfelére a fideszes polgármester - kis magyar abszurd Bonyhádról

A fideszes polgármester, Filóné Ferencz Ibolya azt kifogásolta, hogy Száraz Zoltán ellenzéki polgármesterjelölt a saját Facebook-oldalán megosztott egy városi szervezésű eseményt. Pedig Száraz a bejegyzésben konkrétan feltüntette, hogy az városi esemény. A helyi és a területi választási bizottság is elég furcsán állt az esethez, ami így a Kúrián folytatódik.