Budán nyit újra a Dürer Kert

  • narancs.hu
  • 2021. március 16.

Lokál

A szervezők március végén árulják el, pontosan hol.

A Dürer Kert újra kinyitja kapuit, azt pedig, hogy hol lesz az új helyszín, március végén árulja el a Dürer csapata, írja a WeLoveBudapest.

A Dürer Kertnek tavaly novemberben kellett bezárnia egy ingatlanberuházás miatt. Ahogy arról mi is beszámoltunk, az Ajtósi Dürer soron lévő egykori egyetemi épületek helyén Dürer Park néven épül irodaház-komplexum.

Az eredetileg a Sacré Coeur női szerzetes kongregáció zárdájának és bentlakásos leányiskolájának épült épületben a második világháború után a Pártfőiskola kapott helyet, majd a rendszerváltás után az ELTE Bölcsészettudományi Karának egyes tanszékei. Miután az egyetem a kétezres években kiürítette az épületeket, a felsőbb szinteken a Keleti Blokk nevű alkotóközpont kapott helyet próbatermekkel, stúdiókkal, a földszinten pedig a Dürer Kert nevű szórakozóhely.

Tavaly ősszel aztán kiderült, hogy a Keleti Blokknak és a Dürer Kertnek költöznie kell, a területen pedig iroda- és lakóingatlan beruházás veszi kezdetét.

Horváth Máté, a Dürer Kert sajtófőnöke egy podcastban elárulta, hogy a hely Budán fog újranyitni, a költözés már nagyban folyik. A pontos címet március végéig jelentik be.

Címlapképünk forrása: Dürer Kert Facebook-oldala

Figyelmébe ajánljuk