Civil kihívókat kap Erzsébetváros DK-s polgármestere

  • narancs.hu
  • 2023. december 7.

Lokál

Niedermüller Pétert saját pártja mellett az MSZP és a Párbeszéd támogatja, a Fidesz egyelőre nem nevezte meg jelöltjét.

Egy VII. kerületi civil szervezet, a Színes Erzsébetváros Egyesület önálló polgármesterjelöltet indít a 2024-es önkormányzati választáson, emellett mind a tíz helyi választókerületben saját jelöltjük lesz – ezt az egyesület elnöke, Lajos Béla jelentette be a „Tegyünk Erzsébetvárosért” című sajtótájékoztatójukon. 

A Telex beszámolója szerint arról, hogy kiket indítanak, egyelőre annyit árultak el, hogy a polgármesternek Lajos Bélát, az egyesület elnökét jelölik, a választókerületi jelöltjeikről a következő hetekben döntenek.

Színes Erzsébetváros 2018-ban alakult lokálpatrióta kezdeményezés. Saját bemutatkozásuk alapján a mindennapokban igyekeznek bemutatni kerületük szépségeit, és azt, amiért igazán jó ott élni, de foglalkoznak a nehézségekkel is, amikre megpróbálnak megoldást keresni. „Civilként, helyi ügyek mentén dolgozunk, egy kulturáltabb, zöldebb, emberléptékű Erzsébetvárosért” – írják magukról.

Lajos Béla úgy nyilatkozott, hogy

az országosan szervezett pártoktól függetlenül indulnak, és nem is terveznek együttműködni semelyik politikai párttal.

Erzsébetvárosban eddig a jelenlegi DK-s polgármester, Niedermüller Péter jelentette be, hogy a 2024-es önkormányzati választáson újraindul. A pártok közt eddig létrejött megállapodások értelmében Niedermüllert saját pártja mellett a MSZP és a Párbeszéd is támogatja majd. A polgármester 2019-ben a fideszes Vattamány Zsoltot győzte le: a szavazatok közel 48 százalékát szerezte meg, ami 1186 vokssal volt több, mint a második helyen végző kormánypárti jelölté.

A Fidesz–KDNP egyelőre itt sem nevezte meg saját jelöltjét.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk