Döntött a hatóság: le kell bontani a Dozzi-villa szabálytalanul megépített melléképületét

Lokál

A kormányhivatal rendelte el a bontást.

„Az építésrendészeti eljárás lezárult, amely során Budapest Főváros Kormányhivatala az érintett ingatlan előkertjében szabálytalanul megépített építmény bontását rendelte el” – tájékoztatta a Narancs.hu-t a kormányhivatal. 

Pár hete számoltunk be róla, hogy a korábban 700 millió forintért hirdetett, 20. század elején épített mátyásföldi szecessziós Dozzi-villa az Ecometalex Invest Kft. tulajdonába került márciusban. Az ingatlant az új tulajdonos bővíteni kezdte. A Májusfa utcai oldalán található kerítése mentén melléképület kivitelezésbe fogott, csakhogy az épület fővárosi védelem alatt áll, továbbá a kerületi építési szabályzat szerint az érintett építési övezetben legfeljebb egy főépület és egy melléképület helyezhető el, márpedig az ingatlanon akkor már állt egy melléképület. 

Az építkezés felkeltette a helyiek figyelmét, akik között a Dozzi-villa helyi látványosságnak számít. A problémát jelezték a kerületi, valamint a Fővárosi Önkormányzatnak, de az ügy eljutott a fővárosi kormányhivatalhoz is. Utóbbi szeptember 6-án építésfelügyeleti eljárást indított. Lapunk megkeresésére most arról tájékoztattak, hogy elrendelték a melléképület lebontását. 

Megkerestük Bakos Balázst, az Ecometalex Invest Kft. ügyvezető igazgatóját a témával kapcsolatban; meghatalmazásában Grósz Péter ügyvéd válaszolt, akinek tájékoztatása szerint az ügyvezető sem a Dozzi-villával kapcsolatban, se más ügyben nem kíván nyilatkozni sem most, sem más alkalommal. 

Kedves Olvasónk!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap. Ezt a rovatát vidéki újságírók írják szűkebb környezetük országosan is fontos eseményeiről. Életbevágónak tartjuk, hogy Magyarország lakói értesüljenek olyan helyi történetekről és véleményekről, amelyeket a kormányhatalom eltitkolni igyekszik.

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

Nézzen be a magyarnarancs.hu-ra mindennap: itt ingyenesen megtalálja a nap legfontosabb híreit, és még sokkal többet! De a nyomtatott heti Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt. S ha tetszett, amit olvasott, kérjük, támogasson minket.

Támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk