Eldőlt: 127 szobás hotel lesz a Bem téri Radetzky-laktanya helyén

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. november 9.

Lokál

A nagyrészt lebontott volt műemlék helyén egy Kimpton hotelt épít Garancsi cége. 

Kimpton szálloda lesz a Bem téren álló egykori Radetzky-laktanyából – közölte a hotel fejlesztője, a Market Asset Management Zrt. az MTI-vel kedden.

A közlés szerint a nemzetközi IHG Hotels & Resorts szállodalánc fog hotelt nyitni az épületben, erről már alá is írták a megállapodást a MAM Buda Project Kft.-vel, az épület tulajdonosával. 

A 127 szobás hotel várhatóan 2024-től fogad vendégeket. A beruházás értéke nem nyilvános

– közölték.

Az ingatlan tulajdonosa és fejlesztője a Market Asset Management Zrt., a Garancsi István-féle Market-csoport tagja, amely egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül bonyolítja le a beruházást. A projekt generálkivitelezője a Market Építő Zrt. lesz. 

Tavaly ősszel derült ki, hogy a 2018-ig műemlékként védett épületre kiadták a szinte teljes bontásra szóló engedélyt. A beruházás megkapta a műemlék épületek esetében mostanra megszokott módon a szigorú műemlékvédelmi korlátozások törlésével együtt járó “nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű” státuszt. Az Átlátszó akkor arról írt, hogy a birtokába került tervek szerint a Bem térre néző falon kívül az épület szinte teljes egészét bontani kívánja a beruházó.

A bontás tavaly decemberben meg is kezdődött, a Momentum akkor aláírásgyűjtést is szervezett az épület megmentéséért, amelyért a párbeszédes Tordai Bence és a kerület szintén párbeszédes vezetése is kiállt, Tordai az Alkotmánybírósághoz is fordult a bontás miatt, de nem sikerült megmenteni az épületet. 

A Kimpton 2017-ben nyitotta meg első európai hoteljét, a Kimpton De Wittet Amszterdamban, Hollandiában, és azóta Párizstól Barcelonáig, Londontól Edingurgh-ig több szállodát is üzemeltet. Európában jelenleg hét Kimpton hotel van, és további négy tervezés alatt, olyan városokban, mint Mallorca vagy Frankfurt. A Kimpton világszerte összesen 75 szállodát üzemeltet és 32 megnyitását tervezi. A Kimpton 2015 januárjában lett az IHG Hotels & Resorts szállodacsalád tagja.

Az IHG Hotels & Resorts jelenleg három magyarországi szállodával rendelkezik, ezek az InterContinental Hotels & Resorts, a Crowne Plaza Hotels & Resorts, és a Holiday Inn Hotels & Resorts, illetve kettő kivitelezés alatt áll – közölték a beruházásról. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk