Elfogták az utasverő biztonsági őröket

  • - urfi -
  • 2017. január 29.

Lokál

A BKV nem tett feljelentést, de a rendőrség így is lépett, miután nyilvánosságra hoztuk az esetről készített videót.

Péntek este mutattuk be a videót, amit a 2-es metrón készített egy utas, aki mellett két biztonsági őr szidalmaz és bántalmaz egy kéregető férfit, pedig az sem az utasokkal, sem a biztonsági őrökkel szemben nem lépett fel fenyegetően. A BKV sajtóosztálya azonnal reagált: elítélte a történteket, és azt írta, hogy tudomásuk szerint a két vagyonőr munkaviszonya megszűnt. A BKV alvállalkozójaként dolgozó biztonsági cég, a T.O.M. Controll 2001 Zrt. viszont azóta sem válaszolt se nekünk, se az RTL Klubnak.

Szombat este a rendőrség közölte lapunkkal, hogy „a BRFK garázdaság vétsége miatt indított nyomozást. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a nyomozók a két férfit beazonosították és a mai napon elfogták. Elszámoltatásuk folyamatban.” A X. kerületi kapitányság az Indexnek azt is elmondta, hogy tanúkat keresnek, és kérték, hogy a szemtanúk hívják fel a rendőrségi bejelentésekre szolgáló számot.

A személy- és vagyonvédelmi kamara elnöke a Tényeknek arról beszélt, hogy a probléma rendszerszintű. „A szakma felhígult. Nagy a munkaerőhiány, és aki jelentkezik, azt szinte azonnal felveszik.” Ezért olyanok is dolgoznak biztonsági őrként, akiknek nem kéne – nyilatkozta Német Ferenc.

Az esetről készült videót és a szemtanúk beszámolóját itt találják.

Figyelmébe ajánljuk