Ezért nem tett feljelentést a BKV a metrón verekedő biztonsági őrök ellen

  • - urfi -
  • 2017. január 29.

Lokál

Sokan kiakadtak, hogy a BKV miért nem tett jogi lépéseket. Most megtudhatjuk, miért.

Pénteki cikkünk olvasói közül sokan ingerülten reagáltak a BKV kijelentésére, miszerint nem tesznek feljelentést a BKV alvállalkozója, a Tom Controll Zrt. biztonsági őrei ellen, akik összevertek egy kéregető férfit. A rendőrség ettől függetlenül garázdaság vétsége miatt nyomozást indított és szombaton el is fogta a két vagyonőrt. A Tom Controll Zrt. azóta sem tartotta fontosnak, hogy reagáljon, de a BKV információi szerint az őrök munkaviszonyát azonnal megszüntették.

A BKV most újabb levelet írt lapunknak, amelyben elmagyarázzák, miért nem tettek feljelentést, és a biztonsági cégről is van pár keresetlen szavuk.

Íme, a levél:

Megkeresésére az alábbi kiegészítő tájékoztatást adjuk:

Az intézkedő személy- és vagyonőrök magatartása összeegyeztethetetlen a BKV alapelveivel. Társaságunk 1929 Ft/ óra rezsióradíjat fizet a vagyonőrzésért, amiért elvárható – és el is várjuk –, hogy képzett és kulturáltan intézkedni tudó vagyonőröket alkalmazzon a Tom Controll Zrt.
Fellépésük során a vagyonőrök súlyosan megsértették a vonatkozó jogszabályi és szakmai előírásokat, utasításokat. Aki olyan kihívóan közösségellenes erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, garázdaságot követ el.

Az esettel kapcsolatban a BKV nem tett feljelentést, hiszen a garázdaság mint bűncselekmény hivatalból üldözendő, vagyis a rendőrség feljelentés megtétele nélkül is eljár.

Az eset részletes leírását és a videót itt találják.

Figyelmébe ajánljuk