Elindultak az adventi fényvillamosok Budapesten

  • narancs.hu
  • 2023. december 1.

Lokál

Idén először két feldíszített busz is közlekedik a fővárosban.

Péntek késő délután elindultak a BKV ünnepi fényvillamosai és fénybuszai. A fényflottát Karácsony Gergely főpolgármester indította útjára a Hungária Kocsiszínbő. A főpolgármester elmondta, a járművek feldíszítése alulról jövő kezdeményezés, ezért „különösen kedves ajándék ez a városnak”, hiszen tudja, hogy a BKV dolgozói mennyi önkéntes munkát tesznek bele a díszítésbe.

Bolla Tibor, a BKV Zrt. vezérigazgatója arról beszél, a gazdasági válság miatt 2022-ben nem indították el a fényflottát. A társaság a takarékoskodás révén nagyságrendileg hárommilliárd forintot spórolt meg, és ennek is köszönhető, hogy idén el tudják indítani a feldíszített villamosokat és buszokat. Hozzátette, a fényflotta járművein több mint öt kilométer LED-fényfűzér van, ezeken 140 ezer LED-izzó található,

egy utas jóvoltából pedig 150 horgolt díszt is elhelyeztek Budapest 150. születésnapja alkalmából.

Az első ünnepi fényvillamos tizennégy évvel ezelőtt indult el a Jászai Mari térről, és a 2-es vonalon közlekedett, idén először pedig két buszt is ünnepi fények díszítenek. A közlekedési vállalat igazgatója elmondta, a fényflottát két busz és hat villamos, továbbá a december 10-én a fogaskerekű vonalán induló feldíszitett jármű alkotja. A fényflotta szinte az egész várost behálózza, a járműveken normál díjszabással, érvényes menetjeggyel lehet utazni. Az ünnepi járatok menetrendje a BKK honlapján található.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk