Engedély nélkül csiszoltak az önkéntesek Hajdúdorogon

  • narancs.hu
  • 2023. május 3.

Lokál

A jegyző eligazította az Esély Közösséget: nem lett volna szabad felújítaniuk a feszület filagóriáját.

Önkéntes munkával ünnepelte az Esély Közösség május elsejét.  Az Ujhelyi István európai parlamenti képviselő által alapított szervezet Budapesten, az Oltalom Karitatív Egyesület hajléktalanszállóján befestette a bejárati vaskaput, feltakarította a közös helyiségeket és ebédet főzött.

Hajdúdorogon Csige Tamás önkormányzati képviselő és a szervezet ottani tagjai lecsiszolták és befestették a helyi vízmű előtti feszület köré épített régi filagória faszerkezetét.

A fideszes vezetésű önkormányzat szerint nem kellett volna.

Hajdúdorog jegyzője levelet írt Csige Tamásnak, és felvilágosította, hogy a filagória az önkormányzaté, és a felújításra nem adott engedélyt a polgármester.

„Ráadásul a legszebb az egészben, hogy – miként arra Csige Tamás barátunk azóta a jegyzőnek küldött válaszlevelében rámutatott – bár a filagória által körbefogott feszület valóban önkormányzati tulajdon, a faszerkezetet azonban még egy helyi értékvédő egyesület építette annak idején, így annak felújításához nem kell a fideszes polgármester engedélye” – írja Ujhelyi.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk