Ezért nem vette át Szakcsi Lakatos Béla a Józsefváros Díszpolgára címet

  • narancs.hu
  • 2021. november 11.

Lokál

A 78 éves művész a kerületi lapnak számolt be az okokról

"Nem vette át Szakcsi Lakatos Béla a Józsefváros Díszpolgára címet. Az idén 78 éves Kossuth-díjas jazz-zongorista, zeneszerző az elismerést a „rendkívül kiélezett” politikai helyzetre hivatkozva utasította vissza, de azt mondta, hogy a 2022-es parlamenti választások után, ha ismét neki ítélnék a díjat, elfogadná azt" - írja a Józsefváros Újság.

 „Én a politikán felül, vagy inkább kívül állok, és nem akarok a választás előtt semmibe se belekeveredni se a kormány, sem az ellenzék oldalán” – magyarázta döntését Szakcsi a lapnak. „Nekem megvan a saját politikai véleményem,de mivel művész vagyok, nem gondolom azt, hogy azt bárkivel meg kellene osztanom, legyen ez az én magánvéleményem” - folytatta okfejtését a művész, aki szerint, ha elfogadja a díszpolgári címet, azt a látszatot keltené, hogy hagyja a nevét a politika által felhasználni.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.