Folytatódik a hőség, harmadfokú figyelmeztetést adtak ki az ország nagy részére

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. július 7.

Lokál

Csütörtök délután 33-39 fok lesz. 

A tartós hőség veszélye miatt az ország nagy részére harmadfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI által közölt veszélyjelzés szerint

tovább erősödik a nappali felmelegedés, a középhőmérséklet csütörtökön már az ország nagyobb részén 29 Celsius-fok felett alakul.

Emiatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyére harmadfokú, a többi megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy csütörtökön a Közép-Dunántúlon, a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön extrém, a többi régióban nagyon erős lesz az UV-B-sugárzás.

Az előrejelzés szerint csütörtökön hajnalban többnyire 15 és 23 fok között alakul a hőmérséklet, az alföldi homokpusztákon és az északi völgyekben lesz a hidegebb, míg a vízpartokon az enyhébb idő.

Délután 33-39 fokig melegszik fel a levegő.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzésében azt is megjegyezte, hogy csütörtökön az esti óráktól kis eséllyel előfordulhat az ország nyugati, délnyugati felében heves zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat és az országos tisztifőorvos hőség miatti figyelmeztetésének különböző kritériumai vannak. Müller Cecília országos tisztifőorvos szerdától péntek éjfélig harmadfokú intézkedést, hőségriadót rendelt el.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk