Megint lesz fővárosi ingyen antitest-vizsgálat

  • narancs.hu
  • 2021. július 7.

Lokál

1000 tesztet biztosítanak 60 éven felülieknek, 18 ezer pedig a kerületekhez került, ott is indul a tesztelés. 

Újabb 1000 ingyenes antitest vizsgálatot ajánl fel a főváros a 60 év feletti budapestieknek - közölte a Városháza a Facebook-oldalán. 

Azt írták, az ezer antitesttesztre csütörtök (július 8.) reggel 8 órától lehet jelentkezni itt

A tesztelés július 12-től 16-ig, jövő hétfőtől péntekig, minden nap reggel 7-11 és délután 16-20 óra között lesz az V. kerületi Városháza parkban, egy mobil tesztelőponton.

A főváros összesen 20 ezer teszttel méri a 60 év feletti budapestiek ellenanyagszintjét, a 20 ezer tesztből 18 ezer viszont a kerületekhez került. A kerületek megkapják a teszteket, illetve a kapcsolódó laborvizsgálatot is a főváros biztosítja.

Közölték, szerdán elindult a tesztelés a III., a XI., a XII., a XIV. és a XV. kerületben, csütörtökön pedig indul a IV., a VI., a VIII. és a XVIII. kerületben is, további kerületekben pedig jövő héten vagy azután lehet ingyenesen antitest-vizsgálatra menni. A kerületi tesztelésről érdemes az önkormányzatok honlapján érdeklődni.

A vizsgálatok minden esetben önkéntes alapon történnek. A vizsgált mintához vénás vérvételre van szükség, melyet az infekciókontroll szabályok betartásával zárt rendszerben végeznek a szakemberek. Kellő körültekintéssel jelentkezzenek a vizsgálatra azok, akik olyan gyógyszert szednek, amelyek esetén a kontroll nélküli vérvétel nem ajánlott (pl. véralvadásgátló).

További részletek az antitest vizsgálatról itt olvashatók.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk