Gendersemleges vécét hoztak létre egy veszprémi gimnáziumban – a fideszes képviselő megszüntette azt

  • narancs.hu
  • 2019. december 17.

Lokál

Nem kérünk a toleranciából! – üzente a fideszes képviselő akciója

Érdekes történetről számolt be a Veszpresszó: a veszprémi Lovassy László Gimnáziumban az iskola vezetése az egyik tanuló számára egy nem használt helyiségüket (egy mozgássérült mosdót) gendersemlegesként jelölt meg.

Az ördögi tettről valaki értesítette a fideszes országgyűlési képviselőt, aki utasította az igazgatót, hogy távolítsa el a gendersemlegességet jelző táblát. Ezt Schultz Zoltán, az intézmény vezetője meg is tette – ennek ellenére a helyiséget ugyanúgy ugyanaz a diák használja. "Az információim szerint érkezett jelzés a fenntartóhoz és az országgyűlési képviselőhöz is, de ezt nem tekintem feljelentésnek - mondta el az igazgató. – A mellékhelyiség nyitott, így a tanulók számára használható. Nem követem a használatát, azt mindenki döntésére bízom.”

Tőlünk nyugatabbra 2019-ben már nem számítanak istenkáromlásnak a gendersemleges mellékhelyiségek – nálunk tavaly a kormány végleg törölte a gender szakot az egyetemi képzések sorából; a CEU-t pedig, ahol az ELTE mellett folyt ilyen képzés, a mai napig Soros-egyetemként üldözi a Fidesz.

Via 444

Figyelmébe ajánljuk