A Fidesz szerint minden oké azzal, ha a választási iroda vezetője hagyja jóvá a kerületi újságot

  • narancs.hu-MTI
  • 2019. december 17.

Lokál

Mindenki nyugodjon le a csudába!

Ahogy azt mi is megírtuk, Pikó András józsefvárosi polgármester hétfőn közzétett néhány e-mailt, amelyek szerint Kocsis Máténak személyesen kellett jóváhagynia a kerületi újságot. Pikó kedden sajtótájékoztatót tartott, amelyen kiderült, hogy Nyerges Zoltán, a Józsefváros azóta távozott főszerkesztője a legapróbb részletekig kikérte a Fidesz tanácsát a lappal kapcsolatban, Rimán Edina jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője pedig arra adott tippeket, hogyan lehet úgy tolni a propagandát, hogy abban a választási iroda ne találjon semmi kivetnivalót.

Önkormányzati fenntartású lapot az önkormányzat vezetésével egyeztetni teljesen érthető, meggyőződésünk, hogy a volt jegyző helyesen járt el, amikor törvényességi szempontból átnézte a lapszámokat megjelenés előtt. A korábbi Fidesz-KDNP-s vezetők pedig a velük készült interjúkat véleményezhették. Pikó András jelenlegi polgármester egyetlen valós állítása, hogy egy grafikon színét kifogásoltuk, ezért elnézést kérünk mindenkitől!” - reagált most minderre a Fidesz sajtóosztálya.

A máskor kifejezetten harcias gyors reagálású egység ezúttal meglepően visszafogott és rövid volt – pedig szívesen meghallgattuk volna mivel indokolják, hogy a választási vereség után a kerületi újság teljes irodáját kipucolták, a leveleket megsemmisítették, az adattárolókat pedig törölték vagy eltávolították; a sajtótájékoztatón közzétett leveleket is csak informatikai átvilágítás után sikerült megtalálni. Pikó nem csak emiatt tesz jogi lépéseket: kezdeményezi Rimán Edina visszahívását a Józsefváros Közösségeiért Nonprofit Zrt. felügyelőbizottsági elnöki posztjáról és magánjogi kártérítési pert indít Nyerges Zoltán volt főszerkesztő ellen.

Via 444

Figyelmébe ajánljuk