Gyászmenetet szerveznek a bulinegyed kivéreztetése miatt

  • narancs.hu
  • 2020. július 6.

Lokál

Szerdán a budapesti éjszaka temetése és feltámasztása címmel lesz tüntetés Erzsébetvárosban.

"Nehéz szívvel közöljük, hogy Budapest éjszakai élete a COVID-19 pandémia alatt halálos sebet kapott, és a fejetlen kerületi rendeletek és a közterületi állapotoktól kapott utolsó sebben életét vesztette" – ez áll a A budapesti éjszaka temetése és feltámasztása című esemény meghívójában.

Mint arról lapunk is beszámolt, az erzsébetvárosi önkormányzat új rendeletet fogadott el a helyi vendéglátóipari egységek működésének szabályozásáról. A szigorú csendrendelet szerint VII. kerületi üzletek és vendéglátóhelyek nem lehetnek nyitva éjfél és reggel 6 óra között, de lehetnekkivételek. Mindez újabb vitát generált a bulinegyedről.

A helyi szórakozóhelyek által finanszírozott, a környék problémáinak megoldását célul kitűző Night Embassy of Budapest tüntetést szervez szerdára, fél öttől a bulinegyed területén. Ahogy az a Facebook-esemény leírásából is kiderül, a demonstrációra várnak minden vendéglátóst, szakácsot, zenészt, dj-t, producert, kollektívát, klubtulajdonost, wc-s nénit, kidobót, színészt, művészt, írot és költőt, goást, technóst, dubsteppest, rockert és rappert, minden éjszakai buszsofőrt, ápolót, futárt, promótert, hangtechnikust, kreatívot, öreget és fiatalt egyaránt. A dress-code a legmenőbb covid-19 maszk, és az a legelegánsabb ruha, amiben a legtöbbet voltál éjszaka tavaly.