Hétvégén ismét a gyalogosoké lesz a pesti alsó rakpart

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 23.

Lokál

Meg a bringásoké, rollereseké, görkorisoké, kutyát sétáltatóké – és így tovább – a Margit híd és a Közraktár utca között.

Hétvégén ismét megnyílik a gyalogosok számára a pesti alsó rakpart – tájékoztatott a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

Szombaton és vasárnap – a már bevált gyakorlatnak megfelelően – a gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők is birtokba vehetik a Margit híd és a Közraktár utca között a pesti alsó rakpartot. Az útszakaszra szombat hajnaltól vasárnap 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművek.

Kiemelték, a rakpartnyitás szellemisége jól kapcsolódik a szeptember 16. és 22. között rendezett európai mobilitási héthez, amelynek célja a fenntartható városi közlekedés népszerűsítése és egy környezetbarát város létrehozása.

A BKK kéri a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedőket, hogy a felújítási munkálatok miatt fokozottan figyeljenek a hétvégén a Lánchíd hídfőjénél.

A BKK emlékeztet arra is, hogy a pesti alsó rakpart október első hétvégéjén is megnyílik majd a gyalog vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők előtt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk